Як приготувати шоколадний пудинг?
Шоколадні десерти мають неослабну популярність у всьому світі. Це вдячний продукт, з якого можна легко приготувати справді смачні делікатеси. Пудінг – справжня сенсація в англосаксонських країнах – іноді їх форма нагадує наш рідний пудинг. Звичайно, його можна приготувати і в духовці – особливих проблем це не уявляє, але тішить смаки домочадців та гостей. Дивіться ще рецепти пудингу тут dai.
Що таке пудинг?
Важко визначити, що таке пудинг. У британській кухні він визначається як солодка або солона страва. Іноді його запікають, іноді готують на пару. З іншого боку, американці визначають пудинг як десерт з компактною, але трохи рідкою консистенцією, що трохи нагадує пудинг. Хоча може здатися, що це може викликати безліч проблем, його легко приготувати і з ним впорається навіть людина, яка не має досвіду приготування десертів.
Що потрібно для приготування шоколадного пудингу?
Для приготування шоколадного пудингу вам знадобиться кілька інгредієнтів. В основному 100 г темного шоколаду і стільки ж масла. Для цього вам знадобляться три столові ложки пшеничного борошна (або картопляного крохмалю), чверть склянки дрібного цукру (бажано для запікання) та два яйця. Також добре мати баранів або формочки для кексів, змащені вершковим маслом.
Підготовка
Спочатку акуратно розтопіть шоколад (бажано попередньо нарізаний на дрібніші шматочки) та масло на водяній бані. Як це зробити? Достатньо поставити скляний або металевий посуд на каструлю з киплячою водою на повільному вогні. Коли інгредієнти з’єднаються, борошно, цукор та яйця слід ретельно перемішати міксером. Коли вони утворюють однорідну масу, повільно додати шоколад та олію, постійно помішуючи. Маса повинна бути компактною, гладкою та блискучою. Якщо він досяг потрібної консистенції, просто розлийте його формочками (змащеним маслом) на 3/4 їх висоти (пудинг підніметься) і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Після цього часу верх повинен підрум’янитися, але всередині буде рідина.
Як підсилити смак шоколадного пудингу?
Хоча смак класичного шоколадного пудингу не має собі рівних, його можна спробувати урізноманітнити. Влітку до нього чудово підійде м’ята, захиститься саме листя або смачний крем на її основі. Любителі гострішого смаку можуть додати масу перець чилі – це поліпшить обмін речовин у організмі. Деякі також рекомендують додавати до пудингу шоколадний, ванільний чи фруктовий соуси.